Zenobia

Zenobia

Zenobia

|

Trioen Zenobia har indtaget den danske musikscene med forførende og stemningsfyldte fortolkninger af den danske sangskat. Trods et traditionelt musikalsk udgangspunkt med danske viser og salmer, gør kvinderne musikken til deres egen ved tilsætning af argentinsk tango og dansk folkemusik.

Gruppen har udgivet fire albums: Den Danish Music Award-nominerede CD ‘Midnat’ (2008), ‘I vintermørkets hal’ (2010), ‘Fra Fynske Kyster – Zenobia spiller Carl Nielsen’ (2013) og jubilæumsalbummet ‘Blot en ild’ (2017), der er en præsentation af Zenobias egne melodier til både velkendte og nye tekster, samt Mette Kathrines instrumentale folkemusikkompositioner. I 2013 var Zenobia nomineret til ‘Årets traditionspris’ ved Danish Music Awards Folk.

Siden 2007 har Zenobia turneret i Danmark, på Færøerne, Grønland og i Tyskland, og har dermed opnået en international profil, der har styrket bandet i vigtigheden i bevarelsen af den danske sangskat. Zenobia har spillet et væld af koncerter og fyldt både kirker, kulturhuse og højskoler, forsamlingshuse samt spillesteder og festivaler. Også skolekoncerter, sangaftener og Carl Nielsen-koncerter er en del af trioens musikpalet.

De tre musikere er født i området omkring Egtved i Jylland. De har kendt hinanden fra barnsben, og er vokset op med den danske visetradition. Louise og Charlotte er søstre og har spillet sammen så længe, de kan huske. De har altid sunget i skolen, til spejder og til familiesammenkomster, mens Mette Kathrine lærte folkeviser og højskolesange af sin mor, mens de ventede på skolebussen. Deres opvækst, rejser og uddannelser har givet dem et professionelt musikalsk fundament, der er drevet af en udforskende lyst til at forny, skabe og fortolke den danske sangskat.

Louise Støjberg: Sang
Charlotte Støjberg: Klaver og keyboard
Mette Kathrine Jensen Stærk: Harmonika

Læs mere om orkesteret på www.zenobia.nu